tisdag 1 april 2014

Mina Tips för din Bikini Fitness Posering, Del 1.


Bilder från allas våran favorit-site: http://www.muscle.se

Skulle någon av tjejerna som jag använt här till att illustrera med vilja att jag tar bort dem så är det bara att kommentera här på bloggen!!

BIKINI FITNESS
Posering  för IFBB
(ej IFBB Pro, ska inte blandas ihop)


Front-pose

Från regelverket:
Front stance: competitors will stand with one hand resting on the hip and one leg slightly moved forward and to the side.

Alltså: Med valfritt ben utåt sidan och något framåt. Med ena handen på valfri höft.

Här finns en hel uppsjö med varianter för din front-pose. Den vanligaste är bara tyngden skiftad till ena benet. Funkar väldigt bra för tjejer med smal midja. Den minst ansträngande av poserna enligt min mening. Du kan välja vilken hand du vill på höften. Men passa så inte hela kroppen förvandlas till ett avigt och snett S. För att visa upp yttre framsida lår så kan du vrida tårna utåt på det benet som går ut åt sidan.


Nästa pose, som är rätt vanlig, är bra för tjejer med lite bredare midja. Här tiltar man framåt i höften och hänger över med axeln för att kunna vrida midjan mot domarna och därmed ge en illusion av att den är smalare än vad den är. Dessutom brukar sidan på magen se jäkligt bra ut i denna pose.

Jag brukar rekommendera att man tiltar fram med den höft som är närmast domarna. För att de ska få den smalaste biten mot sig. Annars blir det nästan rakt framifrån ändå. Och då går själva poängen med en smalare midja förlorad.

Den här posen ger även möjlighet att visa upp rumpan, trots att det är en front-pose. Vilket ju inte är så dumt då vi snackar Bikini Fitness ;D Det gör man genom att helt enkelt spänna den skinkan som kikar fram uppåt. Då lyfter den helt magiskt.

Denna pose är dessutom möjlig att utföra med lite attityd och kaxighet. Om man nu vill det =)



Det finns en variant av denna pose, där man helt enkelt trycker ifrån med det utsträckta benet så att det går upp på tå. Det ger en lite stoltare posering och inte fullt lika kaxig tycker jag. Utan känns lite mer drottninglik, om ni förstår hur jag menar.
Poängen är iaf att man kan variera i oändlighet för att kunna uttrycka just sin personlighet på scenen.



En annan variant av front-posen, är att man vrider upp så att profilen på rumpan syns. Här får man bara passa sig så att det helt plötsligt inte ser ut som en sidopose.



Den sista varianten av front-pose jag tänkte ta upp här är ytterligare en som går att göra med rikligt med attityd. Den är som den allra första vi pratade om men man lägger över lite av tyngden på det benet man för utåt åt sidan och böjer det knät lite granna. Kittie får illustrera den här. Jag vet att Tawna Eubanks gillar denna också ;D



Allmänt (gäller allt du gör på scenen):

Handen kan vara spänd eller avslappnad. Du bestämmer vad som är snyggast på dig. Även om Pistolen inte är den snyggaste i min mening ;)

De flesta bör svanka konstant. Oavsett vad det är du gör på scenen. Om du inte har en exeptionellt bra rumpa som inte behöver svank ;D Men även framifrån så är det snyggt med svank, som hindrar att underlivet trycks framåt. Testa själv skillnaden mellan hur det ser ut när du svankar och när du trycker fram underlivet.

Magen ska hållas in och hela hållningen vara stolt. Har du problem med att dina revben syns, så öva noga in hur mycket du kan suga in magen och sträcka på ryggen utan att de syns för mycket. Lite syns de på alla i stort sett. Hallå, man är ju deffad liksom =)

Även när du byter pose eller går fram och tillbaka på scenen så ska du behålla din hållning. Inga hösäckar här inte. Du bedöms från det att du går in på scen till du klivit av. Många domare brukar dessutom koncentrera sig på vad som händer där bak i ”kossebåsen” medans linen gör sina kvartsvändningar. Så slappna inte av någon gång!!

Håll kontakten med domarna. At all times!!

Leendet ska sitta där. För det här är för jäkla roligt! Vill du göra något annat för att sätta karaktär på din posering så varsågod. Men ett genuint leende funkar alltid! Och snälla, låt bli duckfacet ;D

Övergångar:

Det är superviktigt att du även övar in dina övergångar mellan poseringarna. Så att det flyter på och du ser självsäker ut och vet exakt vad du gör. Du ska vara bekväm i både kvartsvändningar och halvvändningar. För det är inte alltid man gör sidoposeringarna. Lyssna noga på speakerns anvisningar.

Du får byta pose så länge domarna inte sagt att ni ska inta en viss pose. T ex när ni kallas fram på line, Men från och med att sista tjejen kallats fram så bör du inta din pose och hålla den. Annars kan domarna bli frustrerade av att de inte kan bedöma dig för att du rör dig för mycket och ge dig straffpoäng. Och du vill definitivt inte få en tillsägelse. För då har du redan irriterat dem tillräckligt för att de ska reagera.


Jaha, Det får vara min första del i hur jag ser på Bikini Fitness front-pose. För nästa del följ länken nedan. Stay Tuned ;D

Till Del 2:
http://fitnessannelie.blogspot.se/2014/04/mina-tips-for-din-bikini-fitness_2.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar