torsdag 3 april 2014

Mina Tips för din Bikini Fitness Posering, Del 3.

Bilder från allas våran favorit-site: http://www.muscle.se

Skulle någon av tjejerna som jag använt här till att illustrera med vilja att jag tar bort dem så är det bara att kommentera här på bloggen!!

BIKINI FITNESS
Posering  för IFBB
(ej IFBB Pro, ska inte blandas ihop)


Bak-pose:

Från regelverket:
Quarter turn back: competitors will perform the next quarter turn to the right and will stand back to the judges. Feet not more than 30 cm apart. One hand resting on the hip, other arm hanging relaxed at the side of the body. Competitors are not allowed to turn their upper body towards the judges and should face the back of the stage at all time during the comparison.

Alltså: Du vrider dig återigen åt höger, medsols, ett kvartsvarv. Så du hamnar med ryggen mot domarna. Dina fötter får max vara 30 centimeter ifrån varandra. Du ska ha en hand på höften och den andra hängandes utmed sidan. Du får absolut inte vända dig om och du ska kolla mot bakre delen av scenen hela tiden under jämförelsen.

Det vanligaste är att man ändå håller bägge händerna mot höfterna eller framsida/utsida lår på något sätt. Trots att reglerna säger att en ska hänga löst. Detta för att man vill ha symmetri i sin posering. Och jag har ännu inte varit med om att någon domare sagt ifrån gällande detta. Men vet du med dig att du har lite osymmetrisk rygg, t ex olika höga fästen, så kan du med fördel lägga endast en hand på höften och låta den andre hänga. Vilken hand du bör ha på höften beror på vilken som gör dig som mest symmetrisk =)

I bak-posen gäller det att svanka ordentligt. Men fortfarande hålla upp ryggen så att din överkropp är rakt upp. Det får absolut inte se ut som du är redo för en omgång doggy-style!!! Det är vad som ger Bikini Fitness dåligt rykte. Och här lär vi oss ”Sassy Yet Classy” posering! =D Men det kan vara väldigt svårt att avgöra när man står på scenen utan möjlighet till speglar, hur mycket man faktiskt böjer sig frammåt. Då är det bra att antingen ha tränat med videokamera, eller ha någon i publiken som kan skrika till en hur man ska justera ;D

 

Tidningen BODY kallade först den här posen för ”Hysk”-posen i en av sina Radio-sändningar. Men de har ändrat inställning. Tack vare alla duktiga tjejer som poserat snyggt och rumsrent på de tävlingar som hållits sen Bikini Fitness först introducerades i Sverige på BMR 2013.

Inför SM så frågade jag en av domarna hur jag skulle tänka när det gällde de här 30 centimetrarna mellan fötterna. Du ska nämligen aldrig kolla ner på dina fötter medan du är på scenen. Så det blir lite svårt att avgöra vad som är 30 centimeter när man väl står där. Han svarade, att bara det inte är bredare än axelbrett med fötterna så blir det bra. Och det är lite lättare att avgöra genom känsla, när man står där på scenen och ger också ett symmetriskt helhetsintryck.


 Vill du visa upp utsida lår så roterar du fötterna lite utåt. Har du däremot lite för stora lår kan det vara vettigt att låta tårna peka framåt. Det är helt beroende på hur du vill presentera din fysik. Du får också olika spänningar i låren beroende om du roterar knäna utåt eller inåt med spänning i dem.


Rumpan får också olika form beroende på hur du spänner den. Vissa ska inte spänna alls, för snyggast look, medans andra bör spänna den uppåt. Det de allra flesta ska låta bli är att spänna den inåt. Då det oftast ser skitnödigt ut och kan göra rumpan platt och i värsta fall russinaktig.

En snygg variant av bak-posen är med korsade ben. Har du ett stort gap mellan låren så kan detta se lite roligt ut, om du inte kan föra ihop låren tillräckligt. Men har du lite rundare lår kan det däremot göra att lite av ridbyxan försvinner och att fettet mellan låren inte syns så väl. Sätt inte fötterna för tätt ihop. Utan gärna med den ena foten 10 cm framför den andra, fast fortfarande i kors. Detta motverkar att låren pressas ihop, som kan ge intryck av celluliter. Den här posen är också bra om man är hjulbent eller kobent. Då det döljer sådant fint.


Ryggen är lite meckig i bak-posen. Det blir gärna lite utstående skulderblad. Speciellt om man lägger händerna på höften och armbågarna pekar bakåt. Skulderbladen brukar gå in lite granna om man rätar ut armarna och istället lägger händerna vilandes lätt mot framsida lår. Har du lite ridbyxlår så kan du placera händerna på sidan av låren och dölja detta lite. Men gör det inte på ett sätt som istället drar uppmärksamheten dit. ;)

Gör skulderbladen fortfarande inte som du vill så får du försöka flexa serratus och dra dem framåt in i kroppen. Passa dig så det inte blir en full latsspread bara. Då vissa domare tycker att sånt hör hemma i Body Fitness och inte Bikini Fitness ;D


Och så var de det här med håret i bakposen. Jag vet domare som dömmer ner dig om du inte visar ryggen, utan täcker den med håret. Möjligen om du har jättefinnar på ryggen eller extremt hård muskulatur eller osymmetri i fästena, så kan du låta håret täcka det. Annars tycker jag du ska visa upp de muskler du kämpat så för att få.


Nu vart det många rump-bilder. =D Som sagt, är det någon av tjejerna som tar illa upp över att vara med på bild här. Lämna en kommentar på bloggen så fixar jag det. Nästa gång tänkte jag ta upp hur man går i klackar, T-walken och även den lilla special-promenaden som det innebär att göra kvartsvändningar i finalen. Länk nedan. So, Stay Tuned!! =D

Till Del 4:
http://fitnessannelie.blogspot.se/2014/04/mina-tips-for-din-bikini-fitness_8.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar